Ontdek de veelzijdigheid van bootcamp; eerste evenement op 26 mei

Foto: LS Fotografie

Bootcamp is een trainingsmethode die ontstaan is in het Amerikaanse leger. Mariniers trainden op deze effectieve manier hun kracht en uithoudingsvermogen. Begin deze eeuw is het overgewaaid naar het Verenigd Koninkrijk en al jaren is het een zeer gewaardeerde sport in Nederland.

Ik geef al 11 jaar bootcamp trainingen. Het aller tofste aan deze sport vind ik de veelzijdigheid. Het is een trainingsprogramma waarin je coördinatie, uithoudingsvermogen, snelheid, kracht en lenigheid worden getraind. Het hele lichaam wordt aangepakt en iedereen kan dit op eigen niveau doen. De oefeningen worden zelfstandig, in tweetallen of groepsgewijs uitgevoerd, met of zonder attributen. Het gaat om een leuke en intensieve manier van trainen. Samen, maar toch ook individueel. Je krijgt er een atletisch lichaam van. Geen fitnessapparatuur, maar terug naar de natuur.

Als trainer kan je al je creativiteit erin kwijt. Tijdens de training op maandag sleep je je hele auto leeg om een groot circuit neer te zetten met battle ropes, kettlebells, gewichten en speedladders. Op de dinsdag ren je met een groep door een park en stop je bij een bankje om pushups te doen en te dippen. Op de woensdag laat je de bootcampers tegen elkaar sprinten. Op de donderdag deel je bokshandschoenen en bokspads uit. Op zondag wandel je door de stad en laat je iedereen twee bakstenen van een stapel pakken om de biceps en de schouders te trainen. En de maandag erop geef je weer een heel ander soort training. De opties zijn eindeloos.

Geen geschreeuw, zoals sommige mensen misschien verwachten, maar met enthousiasme mensen in beweging brengen en vooral samen lekker buiten zijn. Diepgaande gesprekken, flauwe humor, interesse in elkaar, gezelligheid en plezier. Het is een sport waarbij relatief weinig blessures voorkomen, omdat het een gecontroleerde sport is en je niet onverwacht een duw kan krijgen zoals bij contactsporten.

TriFit Bootcamp Clinics

Samen met twee andere bootcamp bedrijven wil ik de bootcamp community in Groningen nog groter maken. The Bootcamp Boys, GroningenFit en mijn bedrijf The Body Buddy slaan de handen ineen om een onvergetelijk sportevenement te organiseren. Samen zijn wij de TriFit Bootcamp Clinics. Wij hebben een passie voor buiten zijn, verbinding en zoveel mogelijk mensen in beweging krijgen. Tri staat voor de drie bootcamp bedrijven en daarnaast betekent Tri ook chemie en verbinding.

Op 26 mei organiseren wij ons eerste evenement. We geven vier verschillende clinics en deelnemers kunnen aan 1 of maximaal 3 clinics meedoen. Je kan kiezen uit een TRX clinic, kracht clinic, bokszak clinic en de Kardingebult clinic. We verzamelen onderaan de Kardingebult. Het is 30 minuten per training en we starten om 13.00 uur, 13.45 uur en 14.30 uur. Ik heb er zin in en hoop ook jou daar te zien! Hier lees je alles over ons evenement:

 

Esther de Boer.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen