Jonge kunstenaars uit Drenthe presenteren interdisciplinaire performance 'TREK'

mei 15 , 9:20 Nieuws
trek
Een collectief van zeven jonge kunstenaars uit Drenthe presenteert op donderdag 23 mei 2024 de interdisciplinaire performance TREK. In deze fragmentarische voorstelling nemen zij bezoekers mee in persoonlijke verhalen, beelden en perspectieven rond het thema 'huidhonger'. De voorstelling wordt om 19.00 en 20.30 uur gespeeld in Theater De Tamboer in Hoogeveen.

TREK

TREK is een productie in het kader van Het Nieuwe Goed, een artist in residence van Stichting Kunst & Cultuur en Theater De Tamboer. De afgelopen maanden hebben de theatermakers muziek, theater, spoken word en andere disciplines gecombineerd om de kracht en kwetsbaarheid van de menselijke aanraking te belichten. Wanneer wordt fysiek contact een waardevol gebaar? Is het acceptabel om er naar te vragen? En wat als het gegeven wordt terwijl je er niet om vraagt?
Tijdens de 45 minuten durende voorstelling worden de zintuigen geprikkeld, kan er worden meegevoeld en worden bezoekers uitgedaagd na te denken over wat aanraking voor hen betekent.
Stichting Kunst & Cultuur ondersteunt jonge artiesten en makers in en uit Drenthe met het maken van bijzondere producties door financiering en professionele begeleiding. Dit doet zij in Poplab Drenthe en met Het Nieuwe Goed. Theater De Tamboer stelt haar zalen beschikbaar tijdens het maakproces.