Koninklijke onderscheiding voor de heer Arends bij afscheid

10 okt , 9:20 Nieuws
800px lid in van de orde van oranje nassau koninklijke onderscheiding cc by sa 30 wikipedia commons robert prummel 2
CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ Robert Prummel
De heer Johan Arends ontving dinsdag 8 oktober koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Marco L.J. Out. Arends is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
De heer Arends ontving de koninklijke onderscheidingbij zijn afscheid van GGZ Drenthe, na bijna 30 jaar. De heer Arends is sinds 1 april 1997 is werkzaam als psychiater en vanaf 2008 als hoofd behandelbeleid van het circuit voor langdurige zorg bij Geestelijke Gezondheids Zorg (GGZ) Drenthe.

Inzet

Naast zijn normale werkzaamheden, heeft de heer Arends meegewerkt aan vele onderzoeken. GGZ Drenthe vindt het doen van (wetenschappelijk) onderzoek belangrijk. Bij deze onderzoeken stond centraal hoe zij de patiënten het beste kunnen helpen. Door verbeterende behandelingsmethoden en nieuwe medicatie kan men de effectiviteit van behandelingen vergroten. De heer Arends heeft hierbij een belangrijke rol gespeeld en werkte mee aan tal van projecten voor wetenschappelijk onderzoek op zowel regionaal als landelijk niveau. De heer Arends is ook voortrekker geweest van het project Optimaal Leven en hij is vele jaren betrokken geweest bij de samenwerking met de apothekers van het Wilhelmina Ziekhuis Assen.
“Johan Arends heeft een belangrijke rol gespeeld bij tal van projecten op zowel regionaal als landelijk niveau", aldus burgemeester Out. "Zijn inzet bij het ontwikkelen van verbeterende behandelingsmethoden en het gebruik van nieuwe medicatie heeft de effectiviteit van behandelingen vergroot. Belangrijk voor de zorg, maar vooral voor de cliënten! Cliënten deden nooit tevergeefs een beroep op de heer Arends. De deur stond altijd open en hij maakte altijd tijd voor een praatje.”