Truckstar Festival aankomend weekend op TT Circuit

25 jul , 9:25 Nieuws
profile truckstar festival
Het laatste weekend van juli is traditioneel het weekend van het Profile Truckstar Festival op het TT Circuit van Assen. Het festival wordt voor de 42e keer georganiseerd. Ruim 2.300 vrachtwagens uit binnen- en buitenland zijn dit jaar te zien.
Het Festival begint eigenlijk al op vrijdag 26 juli. Over de hele lengte van het circuit worden de trucks spiegel aan spiegel geparkeerd: een operatie die met bijna militaire precisie wordt uitgevoerd. Als de vrachtwagens eenmaal staan, kan het feest beginnen: in hun trucks hebben de chauffeurs hiervoor complete zithoeken, opblaasbare zwembaden, bbq’s en geluidsinstallaties meegebracht.

Honderden vrachtwagens

Deelnemers en bezoekers kunnen op zaterdag 27 en zondag 28 juli genieten van de gezelligheid langs de baan. Maar er is meer te zien en te horen. Op de paddock (het binnenterrein) staan honderden bijzondere vrachtwagens opgesteld, zoals Amerikaanse trucks, oldtimers, vrachtwagens uit het zwaar- en speciaaltransport, showtrucks met speciale beschilderingen en met extreem luxe ingerichte interieurs.
De truckmerken en accessoireverkopers hebben stands op het beursplein. Daar zijn ook de nieuwste modellen te bekijken, zoals elektrische- en waterstoftrucks.

Spektakel op de hoofdtribune

Even uitblazen kan op het horecaplein of op de hoofdtribune. Daar draait op beide dagen een programma boordevol spektakel. Er wordt geracet met trucks, er vindt een decibellencontest plaats (welke truck maakt het meeste en diepste geluid) en er zijn parades van bijzondere vrachtwagens. Ook is er een klompenrace en een demonstratie van monstertrucks. En boven het TT Circuit vertoont een stuntvlieger zijn kunsten.
Op zondag rijden de finalisten van 'De verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland' een defilé langs de tribune en aansluitend wordt de winnaar bekend gemaakt. Vervolgens is het de beurt aan zo’n 35 vrachtwagens met de meest fraaie special painttaferelen om te shinen.
Het Profile Truckstar Festival is overigens niet alleen een evenement voor vrachtwagenliefhebbers, maar heeft ook een kinderdorp, kermis en braderie.

Verkiezing Mooiste Truck van Nederland

Een van de hoogtepunten van het Profile Truckstar Festival is De verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland 2024. Dat moet een vrachtwagen zijn waar ook dagelijks mee gewerkt wordt. Vierentwintig vrachtwagens staan in de finale, uitgekozen door de lezers van het Truckstar Fotojaarboek. Een vakjury bepaalt uiteindelijk welke vrachtwagen de mooiste van Nederland gaat worden. Alle winnaars rijden op zondag een ereronde langs de hoofdtribune, waarna de prijsuitreiking en de bekendmaking van de grote winnaar plaats vindt.

Hollandse Muziekavond

Een evenement op zich tijdens het Festival is de Hollandse Muziekavond, met een line-up van Nederlandstalige artiesten en groepen. Zoals PartyfrieX, Monique Smit, Mooi Wark, Hessel & Inkeke, Django Wagner, Ammar, Vinzzent en Henk Dissel. En niet te vergeten de legendarische Henk Wijngaard. De avond eindigt met een knallende vuurwerkshow.

Openingstijden en bereikbaarheid

Het TT Circuit Assen ligt pal aan de A28 en is perfect bereikbaar met de auto. Parkeren is gratis. Vanaf het station van Assen rijdt het OV naar het Profile Truckstar Festival. De openingstijden zijn op zaterdag van 8.00 uur tot 23.30 uur en op zondag van 8.00 tot 17.00 uur.
Kijk voor meer informatie op www.truckstar.nl/festival