Showcasefestival Drentsch Peil XL is vrijdag in Assen

26 sep , 11:25 Nieuws
img 2919
Het is weer tijd voor Drentsch Peil XL, dé showcase voor opkomende bands en artiesten uit Drenthe. Dit talentontwikkelingstraject biedt een podium aan veelbelovende muzikanten die klaar zijn om de wereld te veroveren. In september vinden de showcases plaats in verschillende steden in Drenthe, waaronder op 27 september in City Hotel de Jonge in Assen en 28 september in De Grote Kerk in Emmen.
Ook dit jaar kan het publiek genieten van verschillende genres en stijlen. Van de alternatieve rock van Radiant Sculptures en Wood for the Trees tot de stevige bluesrock van Moonlighter, en de funky vibes van State of the Art. Ook solo-artiesten als Josue Davis, met zijn mix van pop en Latin urban, en de autonome alleskunner Happenstance krijgen een kans om te schitteren. En de hardere klanken van Joining Ends, die hun mix van hard rock en progressive metal brengen. De line-up wordt compleet gemaakt door de alternatieve indiesound van The Meadow.

Programma in City Hotel de Jong

  • 20.00 - 20.30 Moonlighter
  • 21.00 - 21.30 Josue Davis
  • 22.00 - 22.30 Joining Ends
  • 23.00 - 23.30 The Meadow

Drentsch Peil XL

Drentsch Peil XL is een talentontwikkelingstraject van The Bake Shop en Stichting Kunst & Cultuur dat ambitieuze muzikanten ondersteunt met coaching, feedback, en speelervaring. Drie professionele coaches - Jannes van Kaam (Bongloard, FFOOSS), Ruben van Hemmen (Small Town Bandits, Warner Chapel Music) en Edvard Jan Visser (Muzink) - gaan de acts gedurende het gehele traject begeleiden en naar een hoger plan tillen.
Na de optredens in september kunnen de acts zich aanmelden voor de Open Call van het toonaangevende Hit the North-traject en krijgen ze de kans om op te treden tijdens verschillende festivals, waaronder het showcase festival van Europa: Eurosonic Noorderslag.